Key Account Manager

PlayAd är ett digitalt mediebolag med en helhetslösning för video online.

PlayAd Media Group (PMG) lanserade ett av Sveriges första videoannonsformat i februari 2009. Via Nordens största premiumnätverk av siter når PMG idag över 17 miljoner unika besökare i veckan. Med en innehållskatalog med över 100 000 videoklipp från ledande innehållsproducenter samt med en egen nordisk säljorganisation är PMG idag ledande innehållsleverantör inom premium online video. Genom den egenutvecklade tekniska plattformen Ad10 erbjuds flera olika annonsprodukter, PlayAd Engage, PlayAd Specific och PlayAd Reach, detta inom video-in-banner, video-in-app och video-in-stream. Bolaget har för närvarande 45 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark, och tillhandahåller idag alla existerande videoannonsprodukter som finns på marknaden. 

 

Nu söker vi en Key Account Manager som vill vara med och utveckla PlayAds affärer på befintliga byråer och hitta nya affärer. Bolaget befinner sig i en expansiv fas och söker en person som kan bearbeta strategiskt viktiga direktkunder och framförallt har starka affärsrelationer med nyckelpersoner på mediebyråer.

Du kommer att arbeta i det själva hjärtat av PlayAd Media Group med ansvaret att säkerställa din budgetuppfyllnad.
Du kommer att ha ett nära internt samarbete med PlayAds produktansvariga, publicistansvariga och du kommer ansvara för några av bolagets viktigaste kunder och kontakter med våra publicister, annonsörer och mediebyråer i hela Norden.

PlayAds säljavdelnings vision är att agera och upplevas som marknadens attraktivaste mediepartner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att erbjuda intressanta och nytänkande koncept till kunder och byråer. Du agerar som en professionell samarbetspartner vid marknads- och medieplanering. Med initiativ och stor kreativitet ansvarar du både för en kund- och produktportfölj med syfte att på ett för PlayAd affärsmässigt sätt öka investering och ROI för befintliga och nya kunder.
Genom att du tillbringar din mesta tid ute hos dina kunder och mediebyråer ansvarar du för att bygga upp kundrelationerna långsiktigt. 

Dina egenskaper
Du har lätt för att jobba självständigt, ta egna initiativ och fattar gärna egna beslut.
Du har lätt för att engagera och skapa trovärdig kontakt med nya människor. Självklart har du dokumenterad erfarenhet av, och mycket goda resultat inom kvalificerad försäljning.
Du är van att föra huvudmedievalsdiskussioner med medie- och reklambyråer och har gedigna kunskaper om varumärkesmarknadsföring. Vidare är du driven, nyfiken och digitalt engagerad.
Du har ett resultatorienterat förhållningssätt och är som person analytisk och självgående i ditt arbete samt gillar att planera och organisera och drivs av att finna effektiva och innovativa annonseringslösningar och kreativa koncept.
Du är positiv och bidrar med energi till dina kollegor.

Bakgrund och kvalifikationer
En kreativ, entreprenöriell och gärna sälj- och kundfokuserad personlighet som är väl bevandrad i det digitala landskapet.
Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet från försäljning inom branschen eller att du har arbetat som reklamköpare.
En person som brinner för idéförsäljning, kan utveckla nya koncept och annonslösningar.
Du är framåt, driven men samtidigt tålmodig, analytisk och systematisk.
Du har givetvis redan några års och god erfarenhet från digital media.

Vad erbjuder vi?
En möjlighet att arbeta med stora välkända varumärken och kunder, spännande affärer och utveckling i en dynamisk miljö.
Plats i ett professionellt team med en hög ambitionsnivå.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Talent&Partner.
Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!
Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev gärna foto! 

 

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Please refer to our Error Message Reference.