KONFIDENTIELL SEARCH

EN KONFIDENTIELL PROCESS  ÄR NÄR DEN ANSTÄLLANDE ORGANISATIONEN VILL FÖRBLI ANONYM TILLS EN VALD TIDPUNKT

En effektiv process att hitta de mest kvalificerade kandidaterna och passiva kandidater för opublicerade jobb. Denna process garanterar en framgångsrik rekrytering av en headhuntad och mycket lämplig och kvalificerad person.

ANLEDNINGAR SOM MOTIVERAR KONFIDENTIALITET

Ersättning av anställd
En konfidentiell search kan bero på en lågpresterande innehavare av den befintliga rollen och för att förbättra ett affärsområde genom att helt enkelt ersätta underpresterande eller oinspirerade anställda. Detta är där befintliga rollinnehavaren har problem att leverera mot mål och organisationen därför planerar att avsluta deras anställning men först när en efterträdare har identifierats. Personen som företaget försöker ersätta kanske inte ens är medveten om att en konfidentiell search efter deras efterträdare pågår förrän den är genomförd.

Risk för förlust av immateriella tillgångar
Organisationer kan vilja ge meddelande till personer som står inför uppsägning, men detta kan innebära att immateriella tillgångar oavsiktligt följer med ut genom dörren också. Att ta bort fönstret och avsluta någon på plats kan bevara mer immateriella tillgångar.

Ersättning av ledarskap
I de flesta fall av konfidentiell rekrytering görs sökningen för en efterträdare i ledning eller en chefsposition. För att undvika ledarskapsklyftor är det bäst att ersätta en avgående anställd utan att varna dem, och att ha en efterträdare klar säkerställer en smidig övergång.

Behålla kontroll över narrativet
Organisationen behöver behålla kontrollen över narrativet. För det fall anledningen att en person skall ersättas beror på medicinska skäl, personliga skäl, personliga relationer eller konflikter på arbetsplatsen eller dylikt. Om det finns en risk för skvaller och halvsanningar eller om särskild information måste skyddas för organisationens eller individens bästa är det en stor motivator till en konfidentiell process.

Nya affärsområden och produktlanseringar
En annan anledning till att företag ofta väljer konfidentiella processer är när det finns kommande produktlanseringar eller affärsförändringar som man inte vill att marknaden eller konkurrenter ännu ska känna till.

Interna förändringar
Under betydande interna förändringar, som kommande förvärv och sammanslagningar eller omstruktureringar, kan vissa jobbtitlar skvallra om stundande förändringar till den befintliga personalen innan du hunnit göra en offentlig tillkännagivelse om den samma.

Rädsla för en så kallad walk-out
Detta kan vara en ledare som är väl omtyckt som kanske ”tar” särskilt viktiga och högpresterande individer med sig.

Undvika hög volym av ej kvalificerade sökande
För större eller globalt erkända företag är det otroligt viktigt att i vissa lägen rekrytera konfidentiellt. Genom att göra detta undviker man att behöva sortera igenom en överväldigande mängd okvalificerade sökande, vilket i slutändan leder till bättre rekryteringsresultat.

Internrekryterare avslöjar lätt företagets identitet
Det är nästan omöjligt för en internrekryterare att genomföra en konfidentiell sökning utan att omedelbart avslöja företagets identitet, så det är därför direkt avgörande att ett tredjepartsrekryteringsföretag används för uppdraget.

KONFIDENTIELL PROCESS

Vill du komma i kontakt med oss?

Söker du en specifik person? Har du en generell fråga som kund eller kandidat? Använd formuläret nedan så återkopplar vi inom kort!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Direktnummer: 070 – 229 53 53    Direktmail: info@talentpartner.se    Jobbmail: work@talentpartner.se

TRUSTED BY