English

Senior Marketing Manager – Amazon Prime Video

AMAZON PRIME

Kom och bygg framtiden inom underhållning med Amazon. Är du intresserad av att forma framtiden för film och tv? Vill du definiera nästa generation av hur och vad Amazon-kunder tittar på? Prime Video är en premium-streamingtjänst som erbjuder kunderna stort utbud av TV-program och filmer - allt de älskar att titta på - på ett ställe. Vi erbjuder kunderna tusentals populära filmer och TV-program från original och exklusivt innehåll till spännande sportevenemang live. Vi erbjuder också våra medlemmar möjlighet att prenumerera på tilläggskanaler som de kan avbryta när som helst och att hyra eller köpa nya släppfilmer och TV i Prime Video Store.

Prime Video är under snabb tillväxt - tillgänglig i över 240 länder över hela världen. Teamet arbetar i en dynamisk miljö där innovation är kärnan i allt vi gör. Om det låter spännande, läs vidare.

Amazon Prime Video letar efter en erfaren Senior Marketing Manager till sitt EU-expansionsteam för att lansera Prime Video i Norden (Sverige, Norge, Danmark, Finland). Du kommer att stödja skapandet av kampanjer för varumärken och för specifika titlar för lanseringen i Prime Video, med hjälp av korrekta marknadsförings kanaler för att öka varumärkeskännedom och konvertering. Du hjälper till att styra utvecklingen av annonsmaterialet med kampanjproducenterna och paid media tillsammans med Paid Media Manager för att säkerställa leveransen och en helhetsstrategi för kampanjen. Du kommer också att fungera som point of contact för andra team, såsom content, social och PR. Du kommer att ha första hand erfarenhet av att arbeta i de nordiska marknaderna och kommer att ta fram idéer för att stödja nordiska lanseringen av Prime Video.

Ansvar:
· Exekvera kampanjstrategin från titelkoncept till lansering.
· Samarbeta med fler interna team (allt från Content, Distribution, PR och Juridiska avdelningar) för att identifiera och prioritera behov och säkerställa plan och leverans.
· Hantera och lösa problem, hantera upphandlingar, förutse problem och göra avvägningar och ta beslut för att möta uppsatta mål och deadlines.
· Stötta den kreativa processen och leverans av marknadsföringstillgångar/material över Amazon-ägda plattformar samt ATL paid media mediekanaler.
· Point of contact för specifika marknadsföringspartnerskap och integration utöver kärnverksamheten i Prime Video.
· Hantera många externa partners (kreativa byråer, mediebyråer etc) över hela Norden.
· Övergripande stakeholder management - dokumentera strategier och tillhandahålla regelbundna rapporteringar och uppdateringar internt och externt.
· Post campaign analys och tillhörande rapportering.

BASKVALIFIKATIONER
- Förståelse för marknadsföring i Norden (Sverige, Danmark, Norge, Finland).
- Erfarenhet av att skapa varumärkeskampanjer som driver medvetenhet och engagemang i upper-funnel
- Erfarenhet av att bidra med kreativ input, utveckling och genomförande från koncept till exekvering.
- Erfarenhet av att styra paid media och organiska mediekampanjer och säkerställa att dessa är i linje med den kreativa planen och den övergripande kampanjstrategin
- Erfarenhet av att hantera såväl interna stakeholders samt externa byråer och partners, inklusive den dagliga hanteringen av kampanjernas alla milstolpar.
- Upplev att använda Microsoft Excel för att analysera data.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER
- Lång erfarenhet inom TV/underhållningslandskapet och gärna streamingplattformar
- Avancerade beslutsförmåga med beprövad förmåga att genomföra projekt och påverka och inspirera team
- Expertorganisatoriska färdigheter och förmågan att prioritera, övervaka och hantera arbetsbelastning.
- Förmågan att arbeta självständigt och dynamiskt i en snabbföränderlig verksamhet.

Ansökan
Rekryteringen sköts av Talent&Partner.
Via länk eller direkt till work@talentpartner.se

Undrar du något?
Kontakta oss gärna:

Sabine Andersdotter
Founder & CEO

0702295353
sabine.andersdotter@talentpartner.se